Challenges Redesign the Netherlands

 

Hack Nederland mooier en beter
Straten, verlichting, bomen, stoepen, parkjes. Over alles in de openbare ruimte is nagedacht. Alles is vastgelegd. En het is nooit helemaal af. Er is altijd wel iemand met een plan of initiatief. Of het nou een nieuwe dakkapel is, of een complete snelweg. En dan begint het gedoe. Want wat mag waar?!


Nieuwe wet, nieuwe technologie
Om op die cruciale vraag sneller een duidelijk antwoord te geven, wordt een nieuwe Omgevingswet gemaakt. Die bundelt 26 verschillende wetten. Voor de uitvoering van deze wet wordt gewerkt aan het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Zo moet de juiste informatie over een bepaald gebied met één klik op de kaart beschikbaar zijn voor de gebruiker. Bij het uitwerken van dit stelsel is nieuwe technologie enorm gewenst. Want daarmee kun je meten, vastleggen, analyseren, data bundelen. Check ook deze video

 


Samen met je team ga je werken aan nieuwe toepassingen gebaseerd op concrete praktijkcases. Bedrijven en non-profit organisaties leveren de vraagstukken.Tijdens de challenge bedenken en ontwikkelen multidisciplinaire teams bestaande uit MBO/HBO en WO studenten en professionals uit bedrijfsleven en overheid vernieuwende toepassingen. Om de teams een duwtje in de goede richting te geven worden Challenges aangereikt. Deze Challenges komen uit het maatschappelijke speelveld. Een vakkundige jury bepaalt de winnaar.

Secured By miniOrange