In de arena van softwareontwikkeling en innovatie ontpopt de hackathon zich als een evenement dat de krachten van creativiteit, samenwerking en technologische vaardigheden bundelt.
Bij Hackathon Masters creëren we een unieke omgeving waarin getalenteerde deelnemers van ICT-opleidingen met zowel back- als frontend skills samenkomen voor een meeslepende uitdaging.

De betekenis van hackathon

Een hackathon, een samensmelting van ‘hack’ en ‘marathon’, is veel meer dan slechts een bijeenkomst; het is een intensieve en inspirerende ervaring.
Gedurende een beperkte tijdsperiode werk je zij aan zij met je teamleden om een complex ICT-vraagstuk te ontrafelen, met als resultaat de creatie van een werkend prototype.

Het proces

Bij de start van de hackathon krijg je het vraagstuk voorgeschoteld. In samenwerking met je team voer je kort onderzoek uit en bedenk je innovatieve ideeën om het probleem te tackelen.
Zodra er consensus is over het beste idee, stort je je in het uitwerkingsproces en begint het daadwerkelijke bouwen van een eerste prototype.
Na het krijgen van feedback van de opdrachtgever en mentoren, ga je aan de slag om de verbeteringen die je bedacht hebt uit te werken.
Het hoogtepunt van het evenement is de presentatie van je nieuwste prototype aan een kritische jury, waarbij je de vruchten plukt van je inspanningen en de grenzen van innovatie verkent.

Is ervaring vereist?

Niet per se. De hackathons worden georganiseerd op het niveau van MBO, HBO en WO. Juist ook voor de samenwerking tussen de verschillende opleidingen zijn er hackathons. Hoewel deelnemers met gevorderde vaardigheden in hun tweede jaar MBO zich wellicht meer op hun gemak voelen, verwelkomen we met open armen enthousiaste beginners van elk onderwijstype. Net zoals de eerste stappen in de brugklas kan de eerste hackathon een avontuur zijn, maar al snel ontdek je de opwinding en voldoening van deelname aan dit unieke evenement.

Dus, sta klaar voor vernieuwende ideeën, ontdekt de samenwerking en laat je passie voor technologie zien bij Hackathon Masters – waar de magie van een hackathon tot leven komt!